Skip to main content

O nas – Eko janez

Blagovna znamka Eko Janez

Za blagovno znamko Eko Janez stoji Janez Rakovec, mladi kmet iz Struževega pri Kranju, ki je svojo strast našel v pridelavi spiruline. Njegova zgodba se je začela med šolanjem na Biotehniškem centru Naklo, kjer je odkril neverjetne koristi te modro-zelene alge. Namesto da bi šel po tradicionalni poti kmetovanja, je zavihal rokave in v domači kurilnici postavil prvi bazen za gojenje spiruline. S časom je izpopolnjeval tehnologijo, širil pridelavo in ustvaril prvo slovensko farmo spiruline.

Eko Janez prisega na vrhunsko kakovost. Spirulino prideluje v nadzorovanem okolju, pod strogim nadzorom, kar ji zagotavlja čistost, boljši okus in izjemno hranilno vrednost. Vsebuje kar 69 % beljakovin, vitamine, minerale in antioksidante, ki krepijo imunski sistem, razstrupljajo telo in izboljšujejo splošno počutje.

Eko Janez pravi, da je kakovostna spirulina ključ do boljšega življenja – in jo želi približati čim več ljudem. Slovenska spirulina je tu – čista, lokalna in vrhunske kakovosti. Eko Janez pa z njo dokazuje, da pot do boljšega počutja ni neokusna, ampak hrustljavo dobra!

 

Kdo je Eko Janez?

Zemlja je njegov najljubši planet, zato je skromen, ko si izposoja njene vire, in radodaren, ko vrača z dobrim. Eko Janez ve, da je za napredek potrebna odprta glava, zato nenehno raziskuje, napreduje, se uči, deli svoje znanje in spoštuje druge, ki se prav tako v svojem ritmu učijo. Dobro se zaveda, da veselje, zdravje in obilje lahko razdaja šele takrat, ko ima vsega tega na pretek tudi sam, zato Eko Janez z ljubeznijo skrbi za sebe kot celoto.

Dobro je, dobro misli in dobro dela. Zaveda se, da počasi postaja rezultat vsega, kar sprejema v svojo bližino. Ravno zato ceni radostne ljudi, se veseli dobrih novic in, ko je govora o hrani, rad izbira le najboljše, najbolj hranljivo. Veselijo ga znana porekla in prijateljskih vezi, ki jih splete z ljudmi, ki zanj vsakodnevno pridelujejo hrano. Pripravljen je na novosti in razvoj.

2019

Postavitev testnega bazena doma v kurilnici

2020

Postavitev rastlinjaka in manjšega bazena na domačem vrtu

2021

Postavitev velikega rastlinjaka in treh velikih bazenov

2022

Začetek polne proizvodnje spiruline v vseh treh velikih bazenih

2023

Štartaj slovenija in dokončno razvit žetvenik

2024

Namestitev avtomatskega pokrivanja bazenov za zadrževanje toplote

2025

Obisk sejma Biofach v Nemčiji in izdelava nove spletne strani