O slovenski spirulini

Kako jo pridelujemo in predelujemo?

Naša spirulina

Slovensko spirulino pridelujemo v čisti, pitni, neokrnjeni vodi iz pod Storžiča, kateri dodamo naravna mikro hranila, uravnamo pH in nato v pripravljeno gojišče naselimo zdravo lepo nakodrano spirulino.

Gojimo jo pod toplimi sončnimi žarki v zaprtem rastlinjaku, natančneje v čistih nizkih bazenih. Tako dosegamo najvišji raven čistoče in posledično tudi kakovosti ki se pozna na okusu in seveda hranljivi vrednosti kjer dosegamo najvišje vrednosti tako beljakovin kot tudi fikocianina poleg ostalih vitaminov.

Spirulino poleti, ko raste najbolje saj je največ svetlobe in toplote žanjemo vsak dan, jo nato na hladnem sprešamo in posušimo v kondenzacijski sušilnici pri nizkih temperaturah ter ji tako podaljšamo uporabnost.

Hranimo jo v temi in na hladnem ter jo nato ob vašem naročilu lepo nežno zapakiramo v steklene kozarčke katere položimo v kartonaste šatulje da je spirulina zagotovljeno v temi.

Image
Image
Image
Image

Naročite se na novice

Ne zamudite izjemnih priložnosti. Eko Janez vam bo na svete cajte tud kaj poslal.
Pokličite nas na 040 874 363. Naš delovni čas je od ponedeljka do petka med 8. in 17. uro. Kontaktirate nas lahko tudi preko spletnega obrazca.